Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Félautomata defibrillátorokat vásárolt a cég, a készülékeket a Miskolc Holding és tagvállalatai telephelyein üzemelik be.

Október 16-a az Újraélesztés nemzetközi napja, ráadásul a magyarországi lakosság körében a halálozási statisztikákban vezető helyen szerepel a szív- és érrendszeri betegségek miatti elhalálozás.

Mindezeket figyelembe véve döntött úgy a Miskolc Holding vezetése – a tagvállalatok vezetőivel egyetértésben –, hogy tizenöt darab defibrillátort vásárol a cégcsoportnak.

A félautomata készülék egy magyar cég saját fejlesztése, használata pedig többszörösére növeli a túlélési esélyeket. Az életmentő eszközök, a Miskolc Holding és tagvállalatai telephelyeire kerültek, illetve a Mihő-Mivíz-Miskolc Holding Szemere utcai közös ügyfélszolgálatára is elhelyeztek egyet.

Természetesen mind a tizenöt helyszínen újraélesztési oktatáson vettek részt a munkatársak, hogy megtanulják a könnyen kezelhető modern defibrillátor készülékek használatát.