Kezdőlap KÉK HÍREK

Baltával rendezte a vitát egy gesztelyi nő

A sértett a saját mobiltelefonját akarta visszakérni a vádlott élettársától, erre a nő egyenesen a fejére célzott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves nő ellen, akinek élettársa 2021. februárjában egy gesztelyi sörözőben italozott két másik férfival, akik  délután elmentek, de egyikük a mobiltelefonját az asztalon felejtette. A vádlott élettársa azt magához vette, és miután ittasága miatt már nem akarták kiszolgálni, ő is haza indult.

A telefon tulajdonosa észrevette, hogy elveszítette a készüléket. A barátjával hívták a telefonszámot, a hívást a vádlott élettársa fogadta, de agresszíven válaszolt, amikor megtudta, hogy el akarnak menni hozzá a telefonért.

A tulajdonos barátjával együtt gépkocsival elment a vádlott és élettársa házához. Az élettárs egy vascsővel a kezében, az udvaron fogadta őket, és hangosan szitkozódott. A kiabálásra a házból kijött a vádlott, az udvaron felvett egy baltát, kiment az utcára, és a baltát a telefonját visszakérő férfi fejére célozva eldobta.

A balta a sértett homlokát találta el, amitől a férfi megszédült, majd barátjával együtt elmenekültek. A bántalmazástól a sértett koponyasérüléseket szenvedett el, közvetetten életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.