Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két szomszédos főváros karácsonyi vásáraiba idén az Advent EuroCity-vel és az Advent Expressz-szel is eljuthatsz.

Bécsbe az Advent EuroCityvel november 26-án, december 3-án, 10-én és 17-én utazhatunk, amely a a Keleti pályaudvarról indul reggel 8:01-kor.

Magyarországon belül Kelenföld, Tatabánya, Komárom, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon is lehet csatlakozni az adventi kiránduláshoz.

A járat Bécsből délután 18:04-kor indul vissza, így este 19:00-kor már meg is érkezhetünk Budapestre.

A szerelvény első osztályú, étkezőkocsival közlekedik ahol – az ünnepi hangulat megteremtése kedvéért – karácsonyi menüsorral, valamint forralt borral várják az utasokat.

A gyermekjegyek öt euróba kerülnek egy útra, a felnőtt jegyek ára a foglalástól függően tizenhét és huszonkilenc euró között érhetőek el.

A horvát fővárosba, a nagy népszerűségnek örvendő Zágráb Advent Expressz juttat el a 2016 és 2018 között három alkalommal is a legszebb európai karácsonyi vásárnak választott eseményre. Aállomásról ráadásul könnyen és gyorsan eljuthatunk a vásár területére.

A különvonat december 3-án, reggel 6:17-kor indul Pécsről, a határig pedig megáll Szentlőrincen, Dombóvár-alsón, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen.

Az adventi látogatáshoz igazított menetrendnek köszönhetően a 11:26-os érkezés után hat órát lehet eltölteni a horvát fővárosban, ahonnan este 23:31-re érhetünk vissza.

Természetesen, a bécsi járathoz hasonlóan, ez a szerelvény is étkezőkocsival közlekedik, és itt is karácsonyi menüsorral, továbbá forralt borral kedveskednek az utasoknak.

A menetjegy ára oda-vissza 31 euró felnőtteknek, 14 éven aluli gyermekeknek pedig 21 euró. A vonatra más menetjegy és kedvezmény nem érvényes.

Fontos megjegyezni, hogy a gördülékenyebb határátlépés biztosítása érdekében az utasok adatait előzetesen regisztrálják és elküldik az illetékes szerveknek. Éppen ezért szükséges, hogy a jegyvételhez a kiutazáshoz használandó okmány számát  amely lehet személyi igazolvány vagy útlevél is –és az utasok születési idejét is be kell diktálni.

Az utazáshoz szükséges részletes információkat a mavcsoport.hu honlapján találod meg.

/Nyitókép: mavcsoport.hu/