Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Valódi kreativitással megáldott tulajdonosa lehet a bécsi bordélyháznak, ahol a gazdasági helyzetre való tekintettel árplafont vezettek be, a szolgáltatás díját pedig stílusosan, 69 euróra lőtték be.

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre csak emelkednek a megélhetési költségek, s az emberek is kénytelenek nélkülözni bizonyos dolgokat és kényelmi szolgáltatásokat az elszálló költségek miatt: valószínűleg e gondolat mentén született meg az ötlet egy bécsi bordélyházban is.
Az élet egyre drágább globálisan, ahogy Ausztriában is, az árak az egekbe szöknek, legyen szó lakhatásról, gázról, áramról, vagy épp a szupermarketekben történő bevásárlásról – a pénzünk egyre kevesebbet ér, sokaknak pedig az utolsó filléreket is meg kell fogniuk és nem engedhetnek meg maguknak luxuskiadásokat.
Ennek okán pedig egyre több osztráknak kell visszafognia kiadásait olyan termékek esetében, mint például a ruházat, az utazás, vagy épp a szórakozás. Az osztrák kormány pedig már lépett is az ügyben és szeptember 16-tól bevezették az áram árplafont – de nem a kormány volt az egyetlen, mely árplafont vezetett be.
A másik árplafont ugyanis egy bécsi bordélyház tulajdonosa, Peter Laskaris vezette be, aki ily módon kíván gátat szabni az elszálló inflációnak: a tulaj a bécsi Donaustadtban található “jezzABER amüsierCLUB”-jában döntött az árplafon bevezetése mellett, így a kormány által is meghatározott szeptember 16-i kezdődátummal a következő “átalányos” ajánlatok vannak érvényben:

•    69 euró – “all you can drink” üdítőitalok és 15 perc szórakozás egy nővel;
•    99 euró – “all you can drink” üdítőitalok és szeszesitalok, plusz 15 perc szórakozás egy nővel;
•    99 euró – VIP Room Special, szórakozás minden extrával…

Az ajánlat részeként minden 18 év feletti hölgy ingyenesen léphet be a bordélyházba, sőt, még egy welcome drinket is kapnak, ÉS minden 69. vendég (mert hát hogy is lehetne ez másképp) szintén ingyenesen léphet be a bordélyházba!