Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ősszel hajlamosak vagyunk megújítani a ruhatárunkat, az időjárásnak köszönhetően pedig sokszor nem tudjuk, mit vegyünk fel, így néha elkövethetünk divatbakikat.

Minták és színek

Ősszel megjelennek az új szezonra ajánlott divatszínek, idén például ilyen a lila. Ugyanígy jellegzetes volt a kockás minta barnás vöröses őszi színekben annak idején. Az élénk színekkel és a mintákkal érdemes vigyázni, mert könnyen túlzó lehet az eredmény; ha ilyesmit viselünk, párosítsuk egyszerűbb színekkel és visszafogott szabással.

Nem passzol az alapozó színe 

Egyébként sem egyszerű a megfelelő színű alapozót kiválasztani, ám évszakváltás esetén ez a probléma még fokozódik is. A télen használt alapozó nem illik a nyáron lebarnult bőrre. Sajnos kénytelen vagy aktuális színednek megfelelő színt használni, ha nem akarsz bohócnak vagy tíz évvel idősebbnek tűnni.

Túl sok réteg 

Az ősz során reggel hideg van, napközben meg visszatérhet a meleg. Ezért igyekszünk rétegesen felöltözni, hogy legyen miből leépíteni, ám az összhatás néha borzasztó, mert nem jól építjük fel a rétegzést. Nem mindegy, meddig ér a pulcsi vagy a nadrág szára és mit veszünk mi alá. Sokszor úgy tűnhet, mintha plusz kilókat varázsoltunk volna magunkra.