Kezdőlap KÉK HÍREK

Beismerte bűnösségét a miskolci gyilkosság elkövetője

A cseh állampolgárságú férfi kihallgatásán mindent beismert.

A múlt héten Miskolcon történt gyilkossággal kapcsolatban folytatott eljárásról tartott sajtótájékoztatót a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese hétfőn. Miskolczi István kiemelte, hogy a körözés elrendelése után mintegy két órával a Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták és előállították a 26 éves cseh állampolgárságú férfit, aki ellen emberölés miatt folytatnak eljárást.

A férfi nem egyáltalán nem beszél magyarul.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal is, ahonnan segítséget kaptak a férfi azonosításában. A főkapitány-helyettes azt is közölte, hogy az elkövető nem rendelkezik lakcímmel, igazoltatásakor és előállításakor sem voltak nála személyi iratok.    

Az esetet ismertetve elmondta, a 26 éves férfi múlt pénteken a miskolci Tiszai pályaudvar melletti füves-bokros területen elvágta a nyakát egy 48 éves lakcím nélküli, de Miskolcon tartózkodó nőnek.

Korpás Lajos, a főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy a férfi, aki egyáltalán nem tud magyarul, mintegy három éve hagyhatta el Csehországot; azóta cél nélkül járta Magyarországot és a környező országokat.