Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nevük hangos bekiabálásával a fekete előadók és egyáltalán a nők előtt tiszteleg Beyoncé a jelenleg futó turnéján. Sokak viszont azt mondják szánt szándékkal nem említette meg Lizzo-t a legutóbbi fellépésén a 'Break My Soul' című dalban, Lizzo körül ugyanis botrány van!

A 'Break My Soul' eredeti szövegében Betty Davis, Solange Knowles és Kelly Rowland áll, de Beyoncé a koncerteken mindig aktualizál, most Lizzo-t, Lauryn Hill-t, Betty Davis-t, nővérét Solange-ot és Erykah Badu-t is szokta emlegetni. A szóban forgó koncerten csak Erykah Badu neve hangzott el, ráadásul négyszer egymás után.

Sokak szerint két verzió lehetséges: 

  • az egyik teória szerint a botrányok miatt nem hangzott el Lizzo neve,
  • a másik teóriában Lizzo nem szerepel, csak Erykah Badu, s a vele kapcsolatos stílus-vita.

A Lizzo teória:

Lizzo, a többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, rapper, dalszerző botrányba keveredett. Három táncosa beperelte őt szexuális visszaélésért, faji megkülönböztetésért és megszégyenítésért. A táncosok szerint a munkakörnyezetük stresszel teli és mérgező volt. A botrány pedig egyre dagad. Találgatások indultak tehát, miután Beyoncé kihagyta Lizzo nevét a 'Break My Soul című dalból. Vajon direkt tette? Emódon üzeni azt Beyoncé, hogy elutasítja Lizzo viselkedését? Beyoncé sajtósai egyelőre nem kommentelték ezt a feltevést, ahogyan az alábbit sem.

Az Erykah Badu ügy:

Erykah Badu egy 52 éves amerikai énekesnő Dallasból. Beyoncé mélyen tiszteli és szereti őt. Az érzés pedig kölcsönös, legalábbis eddig úgy tűnt. Ráadásul a szóban forgó eset nem kellene, hogy befolyásolja a kölcsönös szeretetet a két énekesnő között. Történt ugyanis, hogy Beyoncé egy hatalmas karimájú, metálfényű kalapban jelent meg nyilvánosan. Ezzel csupán az a baj, hogy pár nappal (vagy héttel) korábban Erykah Badu is egy hasonló kalapot öltött. S Erykah látva Beyoncé outfitjét állítólag a következő megjegyzést tette: "Hmm, úgy látszik mindenki stylistja vagyok!" Sokak szerint Badu nevének négyszeri elhangzása Beyoncé 'Break My Soul' című dalában egyfajta bocsánatkérés lehet. Beyoncé sajtósai ezt sem erősítették meg.

Csak a találgatás és a fenti teóriák maradnak, illetve az a tény, hogy a 'Break My Soul' is egy elég jó Beyoncé nóta…. 😉