A koronavírus elleni vakcina kifejlesztésének támogatása után újabb területen segítene Bill Gates. Bill Gates 1.2 milliárd dollárral száll be a gyermekbénulás elleni küzdelembe.

A milliárdos tech-vállalkozó elmondta, eltökéltek a vírus elleni küzdelemben, ugyanis gyermekek százezrei bénulhatnak meg, ha feladják a harcot, ezért a Bill és Melinda Gates Alapítvány eddigi legnagyobb pénzügyi kötelezettségvállalását jelentette be, amely 1.2 milliárd dollárról szól.
Bill Gates úgy véli, közel járnak ahhoz, hogy tavasszal felszámolják a gyermekbénulást, mielőtt újabb járványok jelennek meg Afrikában, ezért a Gates Alapítvány 1,2 milliárd dollárt készül adományozni a Global Polio Eradication Initiative-nek, amely a járványos gyermekbénulás felszámolására irányuló kezdeményezés.
A szóban forgó összeg minden bizonnyal nagy segítség lehet majd a finanszírozási hiány megszüntetésében vagy csökkentésében, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megmentsék a világot az életeket befolyásoló betegségtől.
A 66 éves üzletember elmondta, nagyon eltökéltek a vírus felszámolásában, ugyanis úgy látja, ha nem lépnek, és feladják a harcot, azzal több százezer gyermek lebénulását kockáztatják.
Miközben az Egészségügyi Világszervezet 2014-ben még globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a gyermekbénulás vírus nemzetközi terjedését, 2022-re a megbetegedések száma világszerte 359-ről 29-re csökkent, ami más területeken is éreztette hatását.

A járványos gyermekbénulás felszámolására a számítások szerint mintegy 4,8 milliárd dollárra lenne szükség, amiből évente akár 370 millió gyermeket is elérhetnének, ám ezt az összeget egyre nehezebb előteremteni.
“Kicsit csalódottak vagyunk, amiért más adományozók nem olyan nagylelkűek, mint korábban”, mondta Gates, majd hozzátette, hogy túl sok most a figyelemelterelő tényező, így a szokásosnál is nehezebb egy ilyen témát a középpontba helyezni.