Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bobi, a portugál négylábú hivatalosan is a világ legidősebb kutyája.
A Guinness World Records által februárban a világ legidősebb kutyájának nyilvánított Bobi, a portugál négylábú csütörtökön ünnepelte 31. születésnapját. Bobi családja szombatra születésnapi partit szervezett otthonában, Conqueirosban, egy dél-portugáliai vidéki faluban.

Gazdája, Leonel Costa a Guinnessnek elmondta, hogy ez egy „nagyon hagyományos” portugál parti lesz, a sajtóközlemény szerint pedig több mint 100 ember ünnepli a világ legidősebb kutyusának születésnapját, sőt, még egy tánccsoport is fellép az eseményen.

A világ minden tájáról érkeztek újságírók és rajongók, hogy közös fotót készítsenek Bobival, aki kora ellenére remek egészségnek örvend, ám a rengeteg látogató miatt nemrég átesett egy orvosi vizsgálaton, de szerencsére mindent rendben találtak.

Bobi egy fajtatiszta Rafeiro do Alentejo, egy portugál kutyafajta, melyet gazdája szerint kifejezetten a jószágok őrzésére képeztek ki. Noha manapság már kicsit nehézkesebben jár, és látása is romlott, egész életét egy „nyugodt és békés” környezetben töltötte, mely gazdája szerint hosszú élete titka.

Amellett, hogy Bobi a jelenleg élő legidősebb kutya, a Guinness szerint ő a valaha feljegyzett legidősebb kutya is. Gazdája meghatódva úgy nyilatkozott hűséges barátjáról:

„Bobi azért különleges, mert ha ránézek, az olyan, mintha azokra az emberekre emlékeznék, akik a családunk részei voltak, és sajnos már nincsenek itt, mint például az apám, a testvérem vagy a nagyszüleim, akik már elhagyták ezt a világot.”