Kezdőlap KÉK HÍREK

Borsodi siker a XIII. Országos balesethelyszínelő versenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén, 2024. június 11-13. között rendezték meg Budapesten az országos balesethelyszínelői versenyt. A megmérettetés célja a baleseti helyszíneléseket végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése, a tapasztalat, illetve az információcsere lehetőségének kiszélesítése, a szakterület fontosságának hangsúlyozása, az egységes gondolkodás elvének megalapozása, a szakmaiság terén egy hosszú távú minőségifejlődéshez való hozzájárulás – írja a police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot a 2024. május 28-i vármegyei fordulón elért eredményeik alapján Pataki Roland r. főtörzszászlós, és Sulyok Róbert r. törzszászlós, a Miskolc Rendőrkapitányság balesethelyszínelői képviselték.

A feladatok elméleti, valamint gyakorlati részre oszlottak, amelyek magukba foglalták a KRESZ, illetve szakmai ismereteket, továbbá különféle baleseti szituációk intézkedési metodikáját. A versenyzőknek fényképezési, valamint vezetéstechnikai ismereteikről, tudásukról is számot kellett adniuk.