Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az október 31-én tartandó Halloween est rendezvényre már járhatóvá válnak az addig lezárt szakaszok is.

A babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára is kedvező térkövezés első körben tavaly tavasszal, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül valósult meg, közel 300 négyzetméternyi felületen, az oroszlánok felé vezető úton, majd 1800 négyzetméternyi útvonal burkolását végezték el a sétányon. A térkövezési munka, ami a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját forrásából valósul meg.

Az állatkert felmérte, hogy melyek a közkedvelt útvonalak

A felmérésből kiderült, hogy további  800 négyzetméterrel kell bővíteni a szilárd burkolatú látogatói utak felületét. Az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalon, valamint az örvös pekarik mellett felvezető látogatói sétányon valósul meg a térkövezés.

Jelenleg olyan felületek burkolását végzik, melyek zúzalékkal és kohósalakkal borítottak, ezeknek a földdel vagy fűvel történő borítása nem lehetséges az esős időjárás okozta sár miatt.

A kivitelezés során csak kisebb lezárásokra kell számítani, a park változatlanul várja látogatóit.