Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

CineGasztro – ingyenes mozi és gasztronómia 

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén 20. alkalommal rendezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A jubileum alkalmából – a szeptemberi fesztivált megelőző időszakban – olyan eseményeket szerveznek, amelyek visszatekintenek a fesztivál eddigi múltjára. Egy nemzet, Olaszország filmjének vetítése és az ország gasztronómiai választékával ismerkedhetnek meg a látogatók a MŰHA előtti téren.

A program júniusban is folytatódik. Június 7-én ingyenes vetítést szervezünk a Miskolci Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében, és a CineGasztro program keretében Olaszország gasztronómiai kínálatából ízelítőt kaphatnak a MŰHA előtti téren:
Délután öt órától olasz ételkínálat vár az Anyukám mondta jóvoltából és mindeközben a Művészetek Háza előtti téren olasz slágerek gondoskodnak a jó hangulatról. A finom borokat pedig Sándor Zsolt pincészete biztosítja a vendégeknek.

A filmről: 
Fényes jövő című alkotás a tavalyi, 19. CineFest versenyprogramjában szerepelt.
olasz romantikus vígjáték, 95 perc, 2023
Rendező: Nanni Moretti
Szereplők: Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando

A Fényes jövő egy filmrendező küzdelmeit mutatja be. Giovanni, egy neves olasz filmrendező épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik, minden ellene dolgozik! Eközben John Cheever Az úszó ember című regényéből ír forgatókönyvet, és egy olyan filmen is gondolkodik, amelyikben sok olasz dal hallható… A mindig kötéltáncot járó Giovanninak újra kell gondolnia a dolgait, ha fényes jövő felé akarja vezetni kis világát.

A vetítés ingyenes, a részvétel helyfoglaláshoz kötött.