Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Csend honol a miskolci polgármesterjelöltek körül

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most Varga Andrea Klára invitálta vitára a polgármesterjelölteket

A Függetlenek SZIVE választási szövetsége 2024. május 25-én tette közzé felhívását, amelyben Varga Andrea Klára a többi miskolci polgármesterjelöltet hívta nyilvános vitára. Azóta egyik jelölttől sem érkezett visszajelzés sem Varga Andrea Klára, sem pedig a vita közvetítését vállaló Mikom Nonprofit Kft. részére – írja közleményében a szövetség.

Azt is kiemelik, hogy a Függetlenek SZIVE, a Momentum és a Jobbik-Konzervatívok továbbra is hisz benne, hogy a nyilvános jelölti viták segíthetnek a választópolgárok számára eldönteni, szavazatukon keresztül kibe fektessék bizalmukat. Hisznek a demokráciában és a demokrácia erejében!

Éppen ezért továbbra is tiszteletben tartják a választókat, nem próbáljuk megvezetni őket félreérthető üzenetekkel. Egy nyilvános vita kiváló alkalom arra, hogy a jelöltek a programjukat ütköztessék és segítsék a miskolciakat döntésük meghozatalában.

A Függetlenek SZIVE és a Mikom Nonprofit Kft. meghívása továbbra is él minden miskolci polgármesterjelölt felé, miután Varga Andrea Klárával ellentétben a Partizános nyilvános vitát többen lemondták, akárcsak az aHang nyilvános jelöltbeszélgetését.

Ahogy arról már korábban írtunk, szerkesztőségünk is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a polgármesterjelöltekkel: A legtöbben elérhetetlenek voltak, de olyan is akadt, aki csak akkor vállalta volna a beszélgetést, ha előre megbeszéljük a kérdéseket, és attól el nem térünk. Akad olyan polgármesterjelölt is Miskolcon, aki nem hajlandó olyan interjúsorozatban részt venni, ahol mind hét a jelölt megjelenik.

Miskolcon pedig pontosan hét személyről gondolta úgy legalább 500 polgár, hogy kapjon esélyt meggyőzni őket: alkalmasak lehetnek a város irányítására. Ahogy szerkesztőségünk, úgy a a Függetlenek SZIVE választási szövetségünk sem szeretne senkit sem megfosztani ettől a bizonyítási lehetőségtől. Ahogy közleményükben is írják:

Nem érezzük, hogy tisztünk lenne akár egyetlen miskolci polgár helyett is véleményt mondani arról, ki az esélyes jelölt és ki nem.

A szövetség üzengetések helyett várja a visszajelzéseket, hogy minél előbb elindulhasson a program szervezése.