Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy 57 éves teherautó-sofőrt vettek őrizetbe, miután rakománya kiömlött egy kulcsfontosságú hídon Dániában, ami komoly fennakadást okozott a közlekedésben.

A dán rendőrség közlése szerint csütörtökön őrizetbe vettek egy 57 éves teherautó-sofőrt, miután rakománya egy kulcsfontosságú hídra ömlött, mely két dán szigetet köt össze. A sofőrt életveszélyt okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával vették őrizetbe.

Először reggel 6 óra 35 perckor jelentették, hogy a Storebaelt híd nyugati oldalán horribilis mennyiségű burgonya állja el a közlekedők útját. Kenneth Taanquist rendőrségi szóvivő rámutatott, a burgonyák jelenléte azért okozott masszív problémát, mert a híd azt a szigetet köti össze Dánia többi részével, ahol a főváros, Koppenhága található.

A szóvivő megosztotta, nem sokkal később már arról jelentettek, hogy a keleti oldalon is hasonló eset történt. Kissé értetlenül rámutatott:

„Furcsán néz ki a helyzet. Két feltevésünk van: vagy balesetről van szó, vagy szándékosan csinálták.”

A rendőrség közlése szerint az utak csúszóssá váltak, így arra kérték az autósokat, hogy lassan vezessenek. Eközben a dán közúti igazgatóság arról jelentett, hogy végeláthatatlan hosszúságú kocsisorok húzódnak a mintegy 18 kilométeres híd mindkét oldalán.

Itt azonban még nincs vége a történetnek: egy harmadik esetet is jelentettek a Jütland-félszigeten található Kolding város közelében, ahol szintén jelentős mennyiségű burgonya került az úttestre. Kolding a Storebaelt híd közelében található.

Az unortodox burgonya-incidens nyomán a DR dán közszolgálati műsorszolgáltató megjegyezte, a burgonya-ömlések ugyanazon a napon történtek, amikor a dán parlament elfogadta a nehéz teherautókat szállító dízelüzemű teherautók megadóztatásáról szóló törvényt.