A csapat ettől függetlenül továbbra is vezeti a tabellát, sőt az MTK előtt növelte is az előnyét.

Április 17-én, hétfőn, az első félidőben a DVTK több nagy helyzetet is kialakított, Lőrinczy Attila eltalálta a kapufát is, de gól nem született. A szünet után is hasonló mederben zajlott a játék, míg Jurek Gábor egy látványos megoldással meg nem szerezte a vezetést. Erre válaszul feladta a kettős fedezéket a Mosonmagyaróvár, mégis váratlanul egyenlítettek a mérkőzés végén.

Merkantil Bank Liga 32. forduló

Diósgyőri VTK – Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (0-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 2021 néző

Játékvezető: Pillók Ádám (Nagy Viktor, Szabó Dániel)

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bertus Lajos – Cseke Benjámin, Bényei Ágoston, Lőrinczy Attila – Jérémie Obounet, Eppel Márton, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

MTE: Heinrich Márk – Simita Gergő, Papp Szilárd, Deák István, Horváth Kevin – Marko Vukasović, Végh Bence – Mahir Jasarević, Sajbán Miklós, Szalka Dominik – Maksym Pukhtyeyev
Vezetőedző: Király József

Csere: Eppel Márton helyett Jurek Gábor az 58., Sajbán Miklós helyett Nagy Kevin, Mahir Jasarević helyett Korbély Kristóf és Maksym Pukhtyeyev helyett Gáncs Botond mind az 59., Lőrinczy Attila helyett Koman Vladimir és Jérémie Obounet helyett Könyves Norbert a 69., Szalka Dominik helyett Nagy Zoárd a 70., Simita Gergő helyett Czingráber Máté a 80., Bényei Ágoston helyett Radics Márton a 85. percben.

Sárga lap: Lukács Dániel a 7., Maksym Pukhtyeyev a 15., Korbély Kristóf a 81., Nagy Zoárd a 89., Koman Vladimir a 90., Heinrich Márk a 90+2. percben.
Gólszerző: Jurek Gábor (1-0) a 77., Nagy Zoárd (1-1) a 90. percben.


Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej
Egy csapat futballozott ma este, a győzelemhez azonban ki kell használni a helyzeteket. Vagy nullára kell lehozni az ilyen találkozókat, vagy több gólt kell lőni.
A játékvezetőket nem értem. Azért jönnek a szurkolók, hogy focit lássanak, az ellenfél viszont már az első félidőben az időt húzta. Ennyire tetszik a miskolci gyep, hogy állandóan lefeküdjenek? Másfél percig tartott egy kirúgás, én pedig azt kértem, hogy sürgessék meg, és még nekem adtak sárga lapot! Egy rossz szót sem szóltam. Obounet eseténél a negyedik játékvezető jelezte, hogy büntetőt látott, a játékvezető mégis továbbot intett. Ezt még elfogadom, de hogyan engedheti azt, hogy a vendégek kapusa provokálja a szurkolókat, akik hétfő este kijönnek meccset nézni?

Király József
Nagyon örülök az egy pontnak! Természetesen szerencse is kellett, hogy ilyen eredményt érjünk el, de ez több volt, mint szerencse.
Nehéz időszakon vagyunk túl, három mérkőzés alatt szereztünk egy pontot, bemelegedett a helyzet számunkra is, és ilyen helyzetben érkeztünk Diósgyőrbe. 
Számomra nagy büszkeség, hogy a csapatom 1-0 után nem adta fel, volt bennünk tartás, és tudott egyenlíteni. Ez egy olyan mérkőzés volt, egy ilyen szép stadionban, ilyen erős csapat ellen, egy ilyen fantasztikus közönség előtt, ahol a játékos és az edző is élvezni tudta a játékot. 
Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, mert szerintem ők lesznek az egyik feljutó csapat.

/Nyitókép: