Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Biztosan számtalan sminklemosót kipróbáltál már, de gondoltál-e arra, hogy vajon környezetbarát anyagokkal óvod a bőröd?

Amennyiben szeretnél tenni valamit az arcbőröd mellett a környezetünkért is, jobban teszed, ha szétnézel kicsit a konyhában is.

Lehet, hogy még nem hallottál róla, de számtalan olyan hidegen sajtolt olaj létezik, amely alkalmas a sminkeltávolításra, beleértve még a vízálló sminket is. Ezek a hétköznapinak mondható olajok nem tartalmaznak olyan összetevőt ami irritálhatná az arcbőröd, mindezek mellett pedig kíméletesen távolítják el a sminket és a nap folyamán az arcodra lerakódott szennyeződéseket is. Ráadásul a legteljesebb mértékben természetes és környezetbarát megoldásnak számítanak.

Az extra szűz olívaolaj, minden salátánk megkoronázója és még az arcápolási rutinodban is bevetheted. Használhatsz továbbá szőlőmagolajat vagy a sokak életét megkeserítő ricinusolajat is. Utóbbi egyébként nem csak az arcbőrrel tesz csodákat, de serkenti a szempillák és a szemöldök növekedését is. Azoknak, akiknek inkább zsírosodásra hajlamos a bőrük az avokádó- és a mandulaolajat ajánljuk sminklemosáshoz.

Hogyan használd? Pont úgy, mint bármelyik korábbi sminklemosód. Tegyél egy kevés olajat a vattakorongra és alaposan töröld át vele az arcod. Ne feledd, a szemkörnyéken mindig új, tiszta korongot használj, amely még nem érintkezett az arcoddal. Amikor mindezzel végeztél, öblítsd át az arcod finom langyos vízzel, majd töröld szárazra.

Az olajok nem csak a smink eltávolítására alkalmasak, hanem a bőr ápolására is. Ránctalanító hatásuk van és hozzájárulnak a bőr egészséges kinézetéhez. Amennyiben nem sminkeltávolításhoz használod, csak minden este áttörlöd velük az arcod, akkor is jót teszel vele a bőrödnek. A környezetünkről már nem is beszélve…