Fontos! Az adaptált vakcinák egyadagosak és csak emlékeztető oltásként használhatók olyan személyeknél, akik legalább elsődleges oltási sorozatban (kezdeti oltásokban) részesültek, függetlenül attól, hogy korábban melyik vakcinát alkalmazták náluk.

Az új típusú, omikron elleni Pfizer-BioNTech vakcina már elérhető a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Oltópontján.

Az Oltópont rendelési ideje az aktuálisan érvényben lévő rendelkezések szerint alakul, melyek a következők:

  • Felnőttek oltása: keddi és pénteki napokon 09:00 órától 19:00 óráig. Akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is van lehetőség felnőttek oltására.

  • 5-18 év közötti gyermekek oltása: péntekenként 09:00 órától 19:00 óráig. A gyermekek számára előzetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges.

Emellett a kormányhivatalok felmérést végeznek az idősotthonokban is, hogy ott hányan szeretnének megerősítő oltást kapni.

Az alapimmunizálást követő első és második megerősítő oltás továbbra is mindenkinek ajánlott, akik legalább négy hónapja kapták meg az előző oltásukat. A megerősítő oltás típusáról az oltóorvos dönthet.

/A nyitóképen: Új típusú, koronavírus-elleni emlékeztető oltás beadása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Vajda János/