A piros-fehérek a 15 pontos idegenbeli siker után, hazai pályán egy ponttal kaptak ki a brit London Lionstól szerdán a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének visszavágóján.

A DVTK HUN-Therm az Euroliga-selejtező visszavágóján az angol bajnok London Lions csapatát fogadta. A várakozásoknak megfelelően a vendégek nagy energiákat mozgósítottak azért, hogy kivívják a továbbjutást, az első félidőt néhány ponttal meg is nyerték.

A fordulás után azonban fantasztikus játékkal rukkolt ki a Völgyi-csapat, kétséget sem hagyva senkiben, melyik gárda érdemli meg az Euroliga főtáblájára jutást – közölte a sportklub.   

DVTK HUN-Therm – London Lions (brit) 72-73 (15-19, 14-14, 27-16, 16-24)

A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 16, Charles 14, Lelik 12, Jovanovic 9, Aho 9

A DVTK az Euroliga jövő szerdán rajtoló alapszakaszában a címvédő török Fenerbahcével, az olasz Schióval, a Bernáth Rékával felálló lengyel Lublinnal, a spanyol Valenciával és Zaragozával, a francia LDLC ASVEL-lel, valamint a szintén selejtezőből feljutott – és Gereben Líviát alkalmazó – romániai Sepsi-SIC együttesével csap össze.

Az egy hét múlva esedékes nyitányon Franciaországba utaznak a miskolciak, ahol az LDLC ASVEL villeurbanne-i csarnokában lépnek pályára.

Az Euroliga csoportjai:    

A csoport:
    ———-
DVTK HUN-Therm
Schio (olasz) – Juhász Dorka
Lublin (lengyel) – Bernáth Réka
Sepsi-SIC (romániai) – Gereben Lívia
Fenerbahce (török)
Valencia (spanyol)
Zaragoza (spanyol)
LDLC ASVEL (francia)

B csoport:

SERCO UNI GYŐR
Mersin (török) – Kiss Virág, Studer Ágnes
Salamanca (spanyol)
USK Praha (cseh)
Villeneuve d'Ascq LM (francia)
Basket Landes (francia)
Bologna (olasz)
Polkowice (lengyel)/Besiktas (török)

(Fotók: MTI/Vajda János)