Egy szexi nő a basszusgitárjával…

 

Julia Lage (Richie Kotzen gitárvirtuóz felesége) februárban új dalt és videót jelentett meg, melyben a férje is gitározik és Dug Pinnick vokálozik.

A napokban a Bass Magazine interjút készített vele, melynek célja az idén megjenő szólóalbumának népszerűsítése. A szexi énekes-basszusgitáros a legjobb és legkínosabb színpadi pillanatairól, a legjobb tanácsról és arról is mesélt, hogy kik voltak rá nagy hatással.

Lage Brazíliában született és nevelkedett, a basszusgitározással 13 éves korában kezdett el ismerkedni. 17 évesen már állandó tagja volt a Latin Grammy – jelölést kapott Barra Da Saia  nevű zenekarnak.

Az interjúból kiderül, hogy játékában leginkább a slappelést (hangszer húrjainak tépésével és ütésével vegyített technika) és a szólózást szeretné még fejleszteni. Arra a kérdésre, hogy milyen zenéket szokott még hallgatni, Julia azt a választ adta, hogy brazilként természetesen szereti a bossa novát, valamint a népi hangszer, a caipira gitár  (tízhúros hangszer) hangját is. A zúzós zene mellett a klasszikus zenét is kedveli, mivel régebben fuvolázott és kórusban is énekelt.

Elmondása alapján az első meghatározó koncertélményét a Rolling Stones-nak köszönheti. Példaképei közül Paul McCartney-val találkozna a legszívesebben, aki még ma is releváns a fiatalok számára. A legjobb tanács, melyet a jövő generációnak is továbbadna az az, hogy olyan zenészekkel is játszanak, akik jobbak náluk, mert ez kell a fejlődéshez! A legkínosabb esetként azt említette meg, mikor hazájában az egyik koncert alkalmával a kivágott ruhájának köszönhetően nagyobbat villantott, mint amennyit mutatni szerett volna.

Lage olyan előadókkal zenélt már együtt, mint Pat Travers, Elliot Easton (The Cars), Adam Lambert (Queen) és Alejandra Guzmán. Janelle Monáe mellett fellépett az American Idol-ban is, zeneszerzőként pedig már több dala is szerepelt különböző filmekben és TV-sorozatokban. Napjainkban a platinalemezes női rockbanda, a Vixen tagja, saját zenekarában, a Sister Knot-ban, valamint a Smith (Iron Maidan) / Kotzen rock-blues bandában is basszusgitározik.