Valamikor ősszel, de legkésőbb 2024 első felében érkezik Dua Lipa új korongja. A harmadik stúdióalbumról nagyon keveset tudunk, a megjelenési dátumán kívül a korong címében sem lehetünk biztosak: egyelőre csak DL3-ként emlegetik. Az viszont biztos, hogy az angol énekesnő új hangzással készül.

A New York Times értesülései alapján már az őszi megjelenés is megcáfolandó, hiszen a kiadvány biztos abban, hogy 2024-ben érkezik az új Dua Lipa album. A lapnak egyébként maga Dua Lipa árulta el, hogy a korong műfaja továbbra is pop lesz, de egy csipet '70-es éveket is csempész a dologba, s a meghatározó zenei korszakon belül is a pszichedelikus hangzásvilágból merített. Az angol énekesnő már most nagyon izgatott, hiszen nem tudni milyen fogadtatásban részesül az új albuma.

Dua Lipa egyébként a csúcson van. Legutóbbi stúdióalbuma – a Future Nostalgia –  a legjobb pop énekalbumért járó díjat érdemelte ki a 2021-es Grammy-díjátadón. A korong harmadik helyezést ért el a Billboard 200 albumlistán. Jelenleg pedig a Barbie című akció-vígjáték betétdalával halmoz sikert sikerre Dua Lipa. A 'Dance The Night' című sláger zenéjét Mark Ronson és csapata – ahogy a Barbie-film összes soundtrackjét – szövegét pedig Dua Lipa írta. Nagy sikerrel játsszák a rádiók világszerte. Bízunk benne, hogy ezeket a sikereket csak felülmúlja az angol énekesnő új albuma.

photo: JED CULLEN/DAVE BENETT/WIREIMAGE