Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Életet mentettek a rendőrök Halmajon

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 4-én, késő este érkezett a bejelentés, miszerint egy halmaji lakásban tűz van, a bejelentő pedig nem tud kimenekülni otthonából.

A szolgálatot teljesítő rendőrök éppen a közelben jártak, így perceken belül a helyszínre értek, ahol azonnal megkezdték a tűz megfékezését a szolgálati járműveikben lévő porraloltó-készülékekkel.

Az ingatlan terasza lángokban állt és erős füst hömpölygött. A tűz oltására szolgáló készülékek már kiürültek, amikor az egyik utcában lakó férfi még két másikat vitt a rendőröknek, hogy azzal folytassák a lakásba zárt nő kiszabadítását. Több oldalról igyekeztek folytatni az oltást, illetve a mentést, végül a terasz irányából jutottak be először a lakásba, ahol azonnal a bent rekedt személyt keresték.

A rendőrök kiemelkedő bátorságának és határozottságának köszönhetően, nem történt tragédia. A 63 éves hölgyet, átkarolva, sértetlenül kijuttatta, és biztonságban átadta a helyszínre érkező mentőszolgálatnak. A katasztrófavédelem munkatársai folytatták az oltást, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

 

Forrás: police.hu