Állatvédelmi szakjogász képzést indított a miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális foglalkozások formájában,  együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel.

A tématerület újdonságát és népszerűségét jelzi, hogy a szeptemberben indult kurzusokra rekordszámban jelentkeztek.

„Az állatvédelem napjainkban nem csak erkölcsi feladat, hanem társadalmi szinten elvárt tevékenység. Nem csak törvényekkel szabályozott jogintézmény, hanem különböző tudományágakon átívelő terület” – fogalmazott az első kurzus hallgatóit köszöntő Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke a Miskolci Egyetemen.

A felsőoktatásban elindult modellváltás egyik legfontosabb, jövőbe mutató hozadéka, hogy megteremti a lehetőségét az egymástól akár teljesen különböző tudományterületeken tevékenykedő intézmények közötti együttműködésre. Példaértékű e tekintetben a Miskolci Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem között idén februárban megkötött együttműködési megállapodás, amelynek köszönhetően Magyarországon először a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán indulhat el egy hiánypótló szak, az Állatvédelmi szakjogász képzés.

A kurzusra jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.

/Nyitókép: Miskolci Egyetem/