Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Egyhetes programsorozattal ünnepeljük Miskolcon a Turizmus Vilgnapját

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 27-én ünneplik világszerte a Turizmus Világnapját 1980 óta.

Miskolc turizmusmarketingjéért felelős szervezete, a MIDMAR Kft. igyekszik évről-évre egyedi és emlékezetes programokkal, akciókkal ráirányítani a figyelmet a turizmus fontosságára és szépségeire.

Az egy hétig tartó események sora szeptember 23-án 10 órakor kezdődik, amikor ’Selmecbányától Miskolcig’ címmel az Egyetemvárosban indul garantált városnéző séta.

Szeptember 26-án a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum diákjai látogatnak a Tourinform irodába, ahol az ország egyik legkiválóbb információs irodájának munkájáról tudhatnak meg többet. ’Töltsd le, töltsd ki!’ címmel egy keresztrejtvény segítségével a belváros önálló felfedezésére buzdítják a lokálpatrióta helyieket vagy az épp városunkban turistáskodókat. A turisztikai portáltól letölthető vagy a Tourinform irodában átvehető rejtvény helyes kitöltői között értékes Miskolc-logós ajándékokat fognak kisorsolni. Jövő hét csütörtökön Hétmérföldes meseútra indulnak az iroda dolgozói és a turisztikai szolgáltatók, a Vendégségben itthon szakmai tanulmányút sorozat keretében a Lillafüreden elérhető kalandos programot ismerhetik meg személyesen is.

Szeptember utolsó szombatja a krimi jegyében telik majd, hiszen ’Detektív hétvége Miskolcon’ címmel a város utcáin nyomozhatunk egy rejtélyes haláleset ügyében. A felsorolt programokon túl a TDM szervezet munkatársai Facebook kvízzel és a miskolctapolcai szobrok felfedezését segítő térképpel is kedveskednek a tudásszomjjal rendelkezőknek.