A rendőrök az utolsó pillanatokban találtak rá a férfira.

A police.hu oldalon közétett információk szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. szeptember 18-án 19 óra körül érkezett a bejelentés, hogy egy férfi összeveszett a feleségével, majd öngyilkossági szándékkal távozott otthonából. A bejelentést követően egy közelben járőröző páros – Olajos Péter r. őrmester és Madarász István r. főtörzszászlós – azonnal megkezdték a kutatást.

A Hernádkércs külterületén található folyóparton a férfi hozzátartozói megtalálták a család autóját, majd a rendőrök a kocsi közelében egy fára drótkötéllel felakasztott férfit is. A járőrök a helyzet súlyosságát rögtön felmérve megkezdték a segítségnyújtást. Az egyenruhások gyors és hatékony reagálásának köszönhetően a még életjeleket mutató férfi nyakáról eltávolították a kötelet, majd stabil oldalfekvésbe helyezték a földön – számolt be az esetről a rendőrség.

A rendőrök időközben a helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak átadták a férfit, akik további ellátás céljából kórházba vittek.

Ha segítségre szorul, a ERRE a linkre kattintva érheti el a közérdekű segélytelefonszámokat!