Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Elállt az eső, muzsikálnak a fűnyírók

Jön pár száraz nap, szóval kaszálják az intenzív, első kategóriás, külterjes és gondozatlan területeket.

Már majdnem egy hónapja vette kezdetét a fűnyírási szezon, eddig a belváros, Szentpéteri kapu, Selyemrét, Vasgyár, Avas, Miskolctapolca, Görömböly és a Győri kapu területein végeztek kaszálási munkálatokat a Miskolc Holding tagvállalataként működő Miskolci Városgazda dolgozói.

Miskolcon több mint 400 focipályányi zöldterületet szükséges gondozni. Május közepéig közel másfél millió m2-nyi területet kaszáltak le eddig fűkaszák, fűnyíró traktorok és fűgyűjtős fűnyírók bevonásával. A zöld területeken ütemezetten történik a fűnyírás, azonban vannak befolyásoló tényezők, melyek lassíthatják a folyamatos munkavégzést. Többek között ilyen tényező a csapadékos időjárás, amiből jutott bőven az utóbbi időben.

A balesetveszély és a gépek meghibásodásának elkerülése érdekében esős időben nem célszerű füvet nyírni. A nedves füvet pedig sokkal nehezebb lenyírni, mint a szárazat, ugyanis a fűnyírótraktorok és tolós fűnyírók nyílása hamar eltömődhet, nem tudja hatékonyan összegyűjteni a fűnyesedéket.

Az elmúlt időszakban lehullott csapadék miatt nem igazán hallottuk a fűnyírók berregését, most viszont egy darabig nem hullik az aranyat érő eső, így folytatódhatnak a munkálatok. Kertes házban élők sem halogathatják tovább, hiszen már nem foghatják az esőre. A zajért pedig sokakat kárpótol a frissen nyírt fű illata.