Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 26 éves férfival szemben, aki két évvel ezelőtt különös kegyetlenséggel megölte két alkalmi ismerősét.

A vádlott hajléktalanként élt Miskolcon. A vádirat szerint 2020. augusztusában megismerkedett egy férfival, akit elcsalt egy hétvégi-házas övezetbe, majd közös italozás után egy több mint másfél méteres fakaróval tizenhétszer, a teste teljes terjedelmén megütötte. Ennek következtében a sértett a helyszínen meghalt. A vádlott a holttestet elvonszolta és egy fás, bokros területen elrejtette.

Egy hónappal később a férfi, más hajléktalanokkal együtt, Miskolcon egy elhagyatott épületbe költözött. Az egyik este valamennyien italoztak közülük a későbbi sértett már elment aludni. A férfi ekkor utánament, egy késsel ötvenszer megszúrta, majd a holttestet egy paplanhuzatba csomagolta és bedobta az udvaron lévő kútba.

A vádlott továbbá még szeptember elején összeismerkedett egy férfival, akinek felment a lakására is. Mindketten alkoholt ittak, és amikor a házigazda elaludt, a férfi a ruházatából kivette a pénztárcáját, abból 14 ezer forintot, valamint személyes okmányt magához véve távozott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.