Kezdőlap KÉK HÍREK

Életveszélyes sérülést okozott egy kisfiúnak, majd megfenyegette a szemtanút egy tini Múcsonyban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség súlyos testi sértés vétsége és büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt  emelt vádat egy 16 éves fiúval szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2021 májusában a délutáni órákban Múcsony településen egy iskola előtti területen futballozott három kiskorú fiúval. A labda átkerült a szomszédos romos állapotú, háromszintes betonépület területére. Valamennyien az épülethez mentek, a vádlott felment a felső szintre, ahol talált egy betondarabot, amelyből vasrúd állt ki. Ezt többször felemelte, dobálta, lóbálta, azonban az kiesett a kezéből, és lezuhanva, ráesett a földszinten tartózkodó kiskorú sértettre, neki 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes koponyatörés sérülést okozva. A vádlott azonnal a sértetthez ment, vérző sérülését a pólójával csillapította, valamint vízzel öblítette, majd az orvosi ügyeletre vitte.

A sérülést okozó kamasz megpróbálta elkerülni a felelősségre vonást, ezért megfenyegette a szemtanút, a vádlott testvérét, ha azt bárkinek elmondja, megveri.

A kiskorú fiú ettől való félelmében az első rendőrségi tanúkihallgatása során eltitkolta a történteket, majd folytatólagos meghallgatásakor feltárta, hogy valójában mi történt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét.