Kezdőlap KIEMELT

Elkészült Miskolc beruházási térképe: a miMAP

A helyiek – és más érdeklődők is itt nézhetik meg, milyen fejlesztések történtek vagy éppen zajlanak a városban.

Az új fejlesztésű térkép a többi közt azt a cél szolgálja, hogy a városlakók minél pontosabb képet kaphassanak arról, hogy a városban milyen megvalósult, folyamatban lévő és tervezett beruházások vannak. A projekteket bemutató térkép az erre a LINKRE kattintva érhető el.

A Miskolci Önkormányzat közleménye szerint a „Miskolc érted fejlődik” szellemiség jegyében az online várostérkép lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak a településen folyamatban lévő, lezárult, illetve kivitelezés alatt álló, a városképet, a városszerkezetet, a mindennapi közösségi életet meghatározó beruházásokról és tervezésekről.

Az érdeklődők a weboldal térképes információit követve folyamatosan nyomon követhetik a városban történő, elsősorban építési jellegű beruházásokat – olvasható a közleményben.

A grafikus megjelenítés révén közérthető formában értesülhetnek a laikusok számára is fontos tudnivalókról: a projekt célja, leírása, fázisai, lefolyása, jelentősége, várható hatása, összefüggései. Továbbá, lehetőséget kapnak a megfelelő szakaszokban hozzászólni, beleszólni (Közösségi Tervezés). A “pin”-ekre kattintva megtekinthetők a beruházások médiaanyagai, sajtóhírei, a kapcsolódó programok linkjei, hírei.

A weboldalon a felhasználók beállíthatják, hogy hol laknak, illetve milyen további ponthoz kötődnek a városban. Amennyiben ezen helyszíneken fejlesztések, projektek indulnak el, a felhasználók folyamatosan értesítéseket kapnak majd – közölte Miskolc MJV önkormányzata. 

Erre a LINKRE kattintva pedig a folyamatosan bővülő, megtervezett, kivitelezés előtt álló beruházásokról további információ érhető el.