Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Büszkék lehetünk a magyar süteményekre. A TasteAtlas nevű weboldal ugyanis összeállított egy listát a világ legfinomabb ételeit, minden országot érintve. A fogásokat külön kategóriákra bontották, így a desszertek különálló helyet kaptak.

A listán 5 magyar süti kapott helyet

Sokak kedvence, a zserbó csak a 68. helyet érdemelte ki. A zserbót csak egyetlen hellyel előzte meg a ropogós tetejű dobostorta, míg a somlói galuska egészen az 59. helyig menetelt. Az Eszterházy-torta az 53. helyet nyerte el a világranglistán, és bár az eredeti recept még mandulát ír, a TasteAtlas szerint a dióval vagy mogyoróval készített vaníliakrémes torta is telitalálat. Magyarország legjobbja a krémes lett, 4,2 csillagos értékelése egészen a 34. helyig repítette.

Íme a győztesek

A dobogó felső három fokára egy brazil egy orosz és egy lengyel sütemény került. A brazil pavé nyerte a bronzérmet, amely egy sütés nélküli, több rétegű torta, amelyet minden család máshogy készít el. A dobogó második fokára az orosz medovik jutott fel, amely Magyarországon sem ismeretlen, és akár a mézes krémes és a Marlenka szerelemgyerekének is tekinthetjük. Az aranyérem pedig a lengyel sernik nevü süteménynél landolt. Ez a túró- és sajttorta keresztezése, amely már a 17. században megjelent a lengyel asztalokon ünnepek idején.