Kezdőlap KÉK HÍREK

Meglopta nagymamájának barátnőjét egy sértődött unoka

Vádat emeltek egy 22 éves férfi ellen, aki miközben szívességből egy idős hölgy telefonján a képernyőidőt módosította,  netbankos számlájáról 200 000 forintot vett le.

A vádirat szerint a vádlott tavaly júliusban nagymamájával és annak két barátnőjével egy szirmabesenyői ingatlanban tartózkodott, amikor az egyik barátnő arra kérte, hogy segítsen neki a mobiltelefonján a képernyőidőt módosítani.

A vádlott átvette a telefont, és miközben nyomkodta, megkérdezte a sértett születési dátumát. Ezt az információt felhasználva, mivel az egyezett a belépő kóddal, netbank alkalmazáson keresztül a bankszámlájáról 200 000 forintot átutalt egy ismerőse részére.

A nő később észlelte az utalás tényét, felhívta a vádlottat, valamint üzenetet is küldött neki, hogy számon kérje, azonban nem tudta elérni. Másnap a vádlott a reggeli órákban megjelent a sértett miskolci lakásán, és ahelyett, hogy magyarázattal szolgált volna, ismét elkérte a sértett telefonját.

A nő azonban nem adta oda, betette a nadrágjába, a vádlott erre az egyik karjával átfogta a nyakát, az állát húzta felfelé, míg másik kezével a telefont akarta kivenni a nadrágból. A sértett védekezett, de ijedtében végül is engedte, hogy a vádlott elvegye tőle a telefont, aki azonnal távozott a lakásból. A vádlott ezután a telefont használva, ismételten levett 200 000 forintot a sértett bankszámlájáról, majd a telefont letette a lakás ajtaja elé, becsengetett és elszaladt.ű

Az ismerős, akinek a számláján landolt az összeg, nem tudott arról, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik, ezért a készpénzt felvette, a vádlottnak átadta, aki azt szinte teljes egészében elköltötte.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el – áll az ügyészség közleményében.

A letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.