Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Előnyből várhatja a VRCK a visszavágót

A vasárnapi bajnokit követően a Magyar Kupa elődöntőjében is három szettben nyert a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE ellen.

Ott folytatta a Vegyész a kupameccset, ahol a bajnokit befejezte: irányította a találkozót, és gyorsan hárompontos előnyt harcolt ki magának (6-3) – olvasható a kazincbarcikai sportklub hivatalos weboldalán. Kiemelték, hogy a PSE is talált már pályát, feljavult a játéka, sikerült is egyenlítenie (14-14). Jan Jirásekék ekkor újabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és a jó blokkjaiknak is köszönhetően magabiztosan húzták be a végjátékot (25-21, 1-0).

A vendégek szereztek négy pontot a második szett elején, Toronyai Miklós időt is kért gyorsan. Roman Gurszkij két ászt is szervált, csapattársaival együtt mindent megtettek a felzárkózásért, mi több, nyolc pontot szereztek 0-4-ről. Ez megalapozta a játszma hangulatát, és ez még akkor is igaz, ha 19-16-nál úgy tűnt, még lehet esélye a PSE-nek – végül nem volt (25-19, 2-0).

Mit sem veszítettek lelkesedésükből a vendégek, egy pillanatig nem adták fel, és kihasználva vendéglátójuk hibáit, a négypontos előnyt ismét kiépítették (6-10). Bohdan Velicsko középen jól mozgott, kellettek is a pontjai, Péter Márton ütését követően már kettővel a GreenPlan-VRCK ment (17-15). Egészen a hajráig nyitott maradt a győztes kiléte, de végül ismét a Vegyész akarata érvényesült (25-22, 3-0).

Az első lépést megtette a csapat, a visszavágóra jövő hét szerdán kerül sor a Pénzügyőr otthonában.

(nyitókép: vrck.hu)