A 2,2 méteres királykobra szökésének hírére érthető módon sokan aggódva kapták fel a fejüket, ám az állat a kaland után fogta magát és visszakúszott.

A Houdini névre átkeresztelt 2,2 méter hosszú királykobra egy héttel ezelőtt döntött úgy, hogy világot lát, és megszökött egy svéd állatkertből. Jonas Wahlstrom, a Skansen Akvárium vezérigazgatója vasárnap az SVT svéd közszolgálati televíziónak nyilatkozva megosztotta, Houdini magától tért vissza az állatkertbe és kúszott vissza terráriumába.
A királykobra, eredeti nevén Sir Hiss, október 22-én szökött meg a Stockholm Djurgarden szigetén található Skansen szabadtéri múzeum és park állatkertjének részét képező terráriumból: a leleményes állat a mennyezeten lévő lámpatesteken keresztül indult kalandos útjára.

Habár eltűnésének hírére sokan megijedtek, a dolgozók röntgenberendezések segítségével megállapították, hogy Houdini nem jutott túl messze a terráriumtól, ugyanis a két fal közötti szigetelésben húzta meg magát.

A dolgozók úgy értékelték, hogy beszorulhatott, így lyukakat fúrtak a falba, ahol a kígyó rejtőzött, ám a kobra vasárnap kora reggelre eltűnt onnan: végül kiderült, hogy feladta a kalandos utazás reményét, és inkább magától visszakúszott terráriumába. A park dolgozói megosztották, nagyon elkeseredtek volna, ha a kígyó kiszabadul az állatkertből, főként azért, mert ilyen hidegben képtelen lenne túlélni.