Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyre hidegebb és nyirkosabb időjárás miatt könnyedén megfázhatunk, ha nem vigyázunk. Hoztunk pár étel ötletet, hogy ősszel és a tél kezdetén is egészséges maradj.

Homoktövis 

A homoktövis értékes antioxidánsokat tartalmaz, ráadásul természetes immunerősítő. Számos vitamint tartalmaz és tízszer annyi benne a C-vitamin, mint a citromban. Érdemes a termelői homoktövis termékek közül választani, ugyanis a kíméletes módszerek, amikkel növesztik, megőrzik a növény értékes hatóanyagait.

Kakukkfűszirup

A kakukkfűszirup igazi csodagyógyszer, hiszen légúti megbetegedések megelőzésére és kezelésére rengetegen használják. Ezen kívül dúskál a vitaminokban és az aminosavakban is. Akkor is nyugodtan használd, ha már beteg vagy, hiszen gyógyításra is tökéletes.

Erdei mézharmat 

Ezt a méhek nem a virágok nektárjából, hanem az erdei fákon (fenyőfélék, hárs, gesztenye) található mézharmatból készítik. Amellett, hogy nagyon finom, még hasznos is. Erősíti az immunrendszert és magas az ásványianyag tartalma.