Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói 2017 óta vesznek részt az országos megmérettetésen, amelynek megyei fordulóját június 2-án, pénteken a miskolci Népkertben rendezik meg.

– Ötfős csapattal indulunk a felnőtt kategóriában, amelyik csapat továbbjut, az fogja képviselni a vármegyét az országos versenyen – nyilatkozta a csapat felkészítőtanára, Nagy Ágnes.

Az Egészségtudományi Kar mesteroktatója szerint biztosan lesz a megmérettetésen újraélesztés is, de minden olyan szituációt megrendezhetnek majd a szervezők, ami az életben is előfordulhat, tűz okozta sérülésektől kezdve a balestekig.  

Pataki Marcell is tagja a csapatnak, az Egészségtudományi Kar képalkotó diagnosztika szakára jár. 

– Teljesen felkészültnek érzem magunkat, tanárnő ebben sokat segített nekünk, de természetesen van egy kis drukk bennünk – mondta. 

A gyakorlást szerdán két önkéntes is segíttette. Egyikük egy kerékpáros balesetet imitált, míg társa orrvérzését is sikeresen ellátták a hallgatók. És hogy mindez életszerű legyen, egy műseb és némi művér is előkerült a tökéletes balesti helyszín kialakításakor.