Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Emelkedtek a lakbérek októberben

A szeptemberi megtorpanás után októberben a kínálati lakbérek országosan 0,4 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexe szerint az októberi lakbérek éves szinten országosan és a fővárosban egyaránt 13 százalékkal, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 95, illetve 86 százalékkal emelkedtek.

A kiadásra meghirdetett lakások alapterülete Budapesten átlagosan 55, a vármegyei jogú városokban 57 négyzetméter volt – olvasható a KSH oldalán.
    
Az ingatlan.com legfrissebb adatai szerint Budapesten éves összevetésben 10 százalékkal bővült a kínálat, így több mint 8500 lakásból válogathattak a bérlőjelöltek. A fővárosban az átlagos bérleti díj 240 ezer forint, míg a különböző kerületekben 160 ezertől 315 ezer forintig terjednek a bérleti díjak.    

A vármegyeszékhelyek közül Miskolcon és Veszprémben tavaly novemberhez képest stagnáltak az árak, így 100 ezer és 160 ezer forintnál tartanak most. Miskolc így a legolcsóbb nagyvárosok közé sorolható, csakúgy, mint Salgótarján és Békéscsaba, ahol szintén 100 ezer forint az átlagos bérleti díj – olvasható az ingatlanhirdetési portál közleményében.

(Nyitókép: wikipedia)