Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amikor úgy érzed, hogy az edzés, amihez hozzáfogtál aznap, nem segít és eredménytelen, valójában nem kell elkeseredned. Igenis van értelme folytatnod, mert segít. Mutatjuk is, hogy miben.

Ne érezd rosszul magad!

Nincs olyan, hogy eredménytelen, vagy felesleges edzés, hiszen ha úgy döntöttél aznap, hogy mozogsz, azzal már jót tettél a testi és mentális egészségeddel. Jó hír, hogyha úgy érezted, hogy ez az edzés pocsék volt, akkor is jól sikerült.

Segít aludni

A mozgás növeli a szervezetben az endorfint, a szerotonint és a dopamint, amelyek jó közérzetet biztosítanak számodra. Emiatt napközben jobban teljesítesz, éjszaka pedig pihentetőbben tudsz aludni.

A testmozgás az izmokon kívül az ízületeket is megdolgoztatja, ami jót tesz a csontoknak. Ez az eredmény fennáll akkor is, ha nem érezted, hogy a legjobban sikerült a mai edzés.

Demencia és stressz

A mozgás megvéd a demenciától. Függetlenül attól, hogy jól sikerült-e, vagy sem, az edzés jótékony hatással van a memóriára. Emellett a stresszt is csökkenti az életedben.