Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Esik, de akár „az ég is leszakadhat” ma délután

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolcon és környékén narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

A HungaroMet Zrt. figyelmeztetése szerint csütörtökön Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területén alakulhat ki felhőszakadás, ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Emiatt ezekre a vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön nagy területen lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, összességben többfelé, több hullámban várható előfordulásuk. A zivatarok környezetében elsősorban felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-70 kilométeres széllökés és jégeső társulhat. Intenzívebb cellák főként a Duna vonalától keletebbre fordulhatnak elő, amelyeket felhőszakadás, viharos, óránkénti 70-90 kilométeres széllökés és jégeső is kísérhet.

Késő estére nyugat felől várhatóan csökken a zivatarok számossága, de teljesen éjjel sem nyugszik meg a légkör.