Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nap élőlánccal kezdődött az oktatás fejlesztését, valamint a pedagógusok megbecsülését követelve a fővárosban és vidéken pénteken, az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében.

A demonstráció résztvevői a „Ki fog holnap tanítani?”, „Az oktatás az óvodában kezdődik!”, „Szabad oktatást!” feliratú molinókat tartottak a magasba. Sok résztvevő az oktatás fejlesztéséért tartott demonstrációk jelképeként megismert kockás inget mintázó zászlót tartott a kezében.

A tüntetők a "Szabad ország, szabad oktatás!", "Nincs tanár, nincs jövő!" és a "Fizessétek ki a tanárainkat!" rigmusokat skandálták.

A demonstrációt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, a Tanárok a Tanárokért, ADOM Diákmozgalom, Szülői Hang, Szülői Összefogás, Pedagógus Egység, noÁr és az Amnesty International is támogatja.

A Telex azt írta, hogy Szolnokon, Sopronban, Esztergomban, Nyíregyházán, Pilisvörösváron, Oroszlányban, Vácon és Szegeden is voltak megmozdulások. Miskolcon ülősztrájkba kezdtek a diákok, Ajkán délután lesz élőlánc.

Számtalan iskola szervezett szolidaritási akciókat és sok helyen délutáni és esti programok is várhatók.

/Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán/