Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amennyiben tenni szeretnél a rászorulók megsegítése érdekében, de nem tudod, hol kezdd, akkor a Vöröskereszt nyári bakancslistája inspirációt jelenthet számodra. 

Elérkeztek a várva várt, napsütéses nyári hónapok, amelyek remek lehetőséget teremtenek arra, hogy aktív szerepet vállaljunk a Vöröskereszt helyi tevékenységében.

Bakancslista egy igazán tartalmas nyárhoz:

Önkénteskedj!

A felszabadult idő remek lehetőség, hogy a Vöröskereszt önkénteseként támogasd a helyi közösség rászoruló tagjait. A másoknak szerzett öröm az önkénteseinket is boldogsággal tölti el. Felejthetetlen élményekkel és új barátokkal gazdagodhatsz, ha a Vöröskereszt önkéntes közösségének tagjává válsz.

Adj vért, és ments életet!

Nyáron se feledkezzünk meg azokról az embertársainkról, akiknek szüksége van a véradók segítségére. A Vöröskereszt véradási helyszínkereső felületén pár másodpercen belül megtalálhatod a hozzád legközelebb eső helyet, ahol egyetlen hozzájárulással, akár három életet is megmenthetsz.

Csobbanj a Balatonban!

A Balaton-parti sütkérezés mindenki legnagyobb vágya a nyári hónapokban, az ehhez szükséges biztonságot pedig a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata 2007 óta biztosítja a strandokon. Minden évben 3-4 ezer sérülés szakszerű ellátásában vesznek részt önkénteseink, akik több esetben már életet is mentettek. Ezt a munkát elsősegélynyújtásban képzett fiatalok térítésmentesen végzik. Anyagi támogatással és önkéntességgel is hozzá lehet járulni ennek a hiánypótló munkának az elvégzéséhez.

A humanitárius bakancslista a csaladilap.hu weboldalon teljes terjedelmében megtalálható.

/Nyitókép: Jóri András/voroskereszt.hu/