Kezdőlap KÉK HÍREK

Fiatalkorú lányok tartották terrorban társaikat egy miskolci nevelőotthonban

Három és fél év, valamint három év és két hónap szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék két fiatalkorú lányt, akik "terrorban tartották" a nevelőotthonukban lakó három társukat.

A törvényszéki közlemény szerint a fiatalkorú vádlottakkal szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. 

A részletekről közölték, hogy a fiatalkorú vádlottak és gyermekkorú társuk három, velük azonos miskolci nevelőotthonban lakó fiatalkorú sértettet tartottak rettegésben. Őket erőszakkal és fenyegetéssel prostitúciós tevékenységre próbálták rávenni, kettejüket szekrénybe zárták, máskor megakadályozták, hogy a gyermekotthon szobáját elhagyja. Érzelmileg és fizikailag is félelemben tartották a lányokat.

Hozzátették, hogy a terheltek az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetei, illetve személyi szabadság megsértésének bűntette miatt – a rendiség sorrendjében – 3 év 6 hónap, illetve 3 év 2 hónap szabadságvesztésre, és 4, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet a terheltek és védőik tudomásul vették, az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.