Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Folytatódik a szúnyogirtás Borsodban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a héten – többek között – Alsózsolcán, Felsőzsolcán, Arnóton, Berentén, Sajókazán, Bőcsön, Gesztelyen, Ónodon, Sajópetriben, Sajóládon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren gyérítik a szúnyogokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt folyamatos a szúnyogok elleni védekezés. A csípőszúnyogok lárvái az állandó vizek védett, növényzettel borított szegélyzónáit kedvelik, de az áradások és esőzések után kialakuló ideiglenes vizekben is fejlődnek.   

A közlemény szerint a készítményt földi úton folyadék formában, permetezéssel juttatják ki a tenyészőhelyekre. Az ártéri területeken repülőgépről végzett kezeléseknél granulátumot alkalmaznak, amely képes áthatolni a növényzeten, így a lombos fák alatt lévő vízterek is elérhetők.

A következő napokban Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is folytatják a kezeléseket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ·közleményében arra is felhívták a figyelmet, hogy a lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentéséért a ház körül kialakuló kisebb vizek felszámolásával.

(Nyitókép: OKF)