Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A legnagyobb írországi bank rendszerébe hiba csúszott, így az ügyfelek olyan összegeket vehettek fel az automatákból, melyekkel nem is rendelkeztek.

A Bank of Ireland alkalmazásában és weboldalán jelentkező, mára már elhárított hiba miatt az emberek akár 1000 eurót (!) is átutalhattak egy digitális számlára, majd ezt az összeget egy ATM-ből felvehették, még akkor is, ha nem volt elegendő pénz a számlájukon.

A bank azóta elnézést kért az incidensért, mely miatt kígyózó sorok alakultak ki az automatáknál, hiszen az emberek igyekeztek kihasználni a hibát, ami ezzel együtt azt is jelentette, hogy néhány ügyfél nem tudott hozzáférni a számlájához.

A bank arra is figyelmeztette az ügyfeleket, hogy az átutalt és felvett pénzösszegekkel, beleértve a „normál limitet meghaladó összegeket” később ugyanúgy megterhelik a számlájukat, így aki trükközött, most nagyon pórul fog járni.

A bank a közösségi médiában tett közzé egy bejegyzést, melyben azt írták:

„Őszintén elnézést kérünk az üzemzavar okozta fennakadásért – tudjuk, hogy messze elmaradt az ügyfeleink által tőlünk elvárt színvonaltól.”

Eközben az ír rendőrség közölte, hogy tudnak a problémáról, ugyanakkor közölték a lakossággal, hogy a személyes banki ügyintézés „az ő személyes felelősségük”.