Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a Miskolci Egyetemen csak Elvis-dalokat énekelt – majd  50 órát egyhuzamban, óránként 10 perces pihenőidőkkel – Nádaski Attila énekes, Elvis-imitátor. 

Ezzel magyar csúcsot állított fel, de világrekordot is, azonban a nemzetközi szervezetnek ehhez minden dokumentációt be kell nyújtani, így a cím elnyerése csak később lesz hivatalos. A jelenleg érvényes Guinness-rekord 43 óra 11 perc 11 másodperc.

„A Miskolci Egyetemen szereztem mindkét diplomámat, és szerettem volna az egyetemnek egyfajta dicsőséget szerezni, mindezt meghálálni.”
/Nádaski Attila/

– Mondták, hogy aludjak, de egyelőre nem tudom, mi van, még nem vagyok álmos – mondta a Miskolci Elvis miután majd 50 órán át énekelt a campuson.

Elmondása szerint két éjszaka alatt kétszer érezte csak, hogy küzdenie kell azzal, hogy fennmaradjon.  

– Szívből gratulálunk Nádaski Attilának, hiszen valóban rendkívüli emberi teljesítményt mutatott be, hiszen 49 óra és 29 perc időtartamon keresztül énekelt Elvis-dalokat, az egyéni maratoni rekordok speciális szabályai szerint – nyilatkozott a teljesítményről Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora. – Ezek szerint ugyanis 50 perc folyamatos éneklés után tarthatott csak 10 perc szünet.

– Van az emberben egy vágy, hogy az Elvis-imitátorok közül én szeretnék a legjobb lenni – tudtuk meg az előadótól. – Úgy gondoltam, hogy ezzel fogom megtenni.

Az egyetem biztosította a helyet a rekordkísérlethez, az Egészségtudományi Kar pedig az egészségügyi felügyeletet.

– A Miskolci Egyetem nagyon büszke arra, hogy egy volt hallgatója, Nádaski Attila vállalkozott erre a világrekord-kísérletre, és ezt sikeresen teljesítette – nyilatkozta Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja. – A Miskolci Egyetem vezetése szívből gratulál Attilának, valamint feleségének és annak a csapatnak, aki segítette. Mindenki azon volt, hogy ezt a rekordkísérletet egészségügyi oldalról megtámogassuk. Nagyon komoly szervezéssel  minden órában felügyelet biztosítottunk számára, a rekordkísérlet előtt egészségügyi vizsgálatokat végeztünk és folyamatosan kontrolláltuk az állapotát.