Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Gyereket a magasba!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a „Gyereket a magasba!” rendezvényét.

a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által 2023. június 10-én, szombaton 11 órakor megrendezésre kerülő kisgyerekes flashmobja egy országos, sőt, Kárpát-medencei közös flashmob miskolci állomása lesz. ugyanezen a napon, ugyanebben az időpontban Kárpát-medence szerte rengeteg helyszínen zajlik majd pontosan ugyanez az esemény, amelynek keretein belül a résztvevő családokkal elénekelik a Kicsi vagyok én c. népdal 6 versszakát és egy egyszerű körtáncot járnak hozzá.

A körtánc végén egy pillanatra a magasba emelik majd a gyermekeket. Az esemény előtt tartanak majd egy főpróbát a résztvevőkkel, ezért mindenkit várnak 9.45-kor a tapolcai (ingyenes) parkolóba, majd arra kérnek mindenkit, hogy menjen át a tapolcai játszótérre, ahol a gyerekek kb 10.55-ig játszhatnak, bandázhatnak. 10.55-kor először hangszeresen elhangzik a kicsi vagyok én, ezt követően pedig egy hangfalból elkezd szólni az ének, erre indul a flashmob.

A koreográfia a videóról elsajátítható: