2021. januárjában egy férfi a délutáni órákban Vámosújfaluban közlekedett a megengedett 50 kilométer/órát jelentősen meghaladó, körülbelül 100 kilométer/órás sebességgel.

Vele szemben ellentétes irányból haladt a néhai sértett asszony elektromos kerekesszékével. A nő a vádlott járműve előtt akart elkanyarodni és az úttesten áthaladni, azonban a vádlott nagy sebessége miatt későn észlelte a veszélyhelyzetet és akkor kezdett vészfékezésbe. Az ütközést azonban így sem tudta elkerülni és elütötte a sértettet, aki sodródni kezdett.

A nő kiesett a kerekesszékből és súlyos, töréses sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállítását követően, a baleset után egy hónappal, életét vesztette. Halála és a baleset között közvetlen okozati összefüggés áll fenn.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a vádlottat halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt két év – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Súlyosító körülményként értékelte az ilyen jellegű cselekmények elszaporodottságát és a sebességhatár nagyfokú túllépését, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott megbánását, részbeni beismerését és rendezett életvitelét.

Az ítélet nem jogerős.