A férfi röplabda Extraligában szereplő MEAFC-Peka Bau vasárnap Dunaújvárosba utazott az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában. Kovács Zoltán együttesének a célja a 9. hely bebiztosítása volt.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első játékrész egy miskolci ponttal indult Fenyvesi lévén amire jött a válasz hazai oldalról. A folytatásban a csapatok fej-fej mellett haladtak borsodi részről Fenyvesi és Komlósi termelte a pontokat. 8-8-as állásnál indult be igazán a MEAFC-Peka Bau és remek blokk munkával és nyitással 8:13-ra majd 9:16-ra lépett el az újvárosi gárdától. Ezt az előnyt már nem adták le Árváék és 14:25-re hozták az első etapot.

A második szettet hasonlóan kezdték a csapatok, mint az első felvonást. Fenyvesiék diktálták a tempót, de a fiatal hazai csapat nem hagyta magát és rendre visszakapaszkodott. Ebben a játékrészben is nagy előnyre tettek szert Gombkötőék (9:14; 10:15), így nem is volt kérdés, hogy ez az etap is miskolci győzelemmel zárul 16:25.

A harmadik felvonás két MEAFC ponttal indult, azonban a vendéglátók folyamatosan nyomultak így ismét szoros labdamenetek alakultak ki (10:10; 13:14; 16:17). A végjátékban a rutinosabb MEAFC-Peka Bau nem hibázott és végül 20:25 arányban nyerte meg a szettet a mérkőzést pedig 0:3 arányban.

Ami azt is jelentette, hogy a klub történetének első Extraligás szezonját a 9. helyen zárja Kovács Zoltán legénysége. Így a következő szezonban is a legmagasabb osztályban indulhat a miskolci együttes.

DKSE – MEAFC-Peka Bau 0:3 (-14, -16, -20)

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 41 néző. V.: Nagy Zs., Szabó P.

DKSE: Béres 7, Németh 2, Gőczi 1, Cserép 5, Kisházi 2, Peredi 1. Csere: Kuti (liberó), Makó 1, Vadász 5, Juhász 2, Papp 2, Farkas L. 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC-Peka Bau: Faragó 2, Kanellopulosz 1, Fenyvesi 19, Gombkötő, 5, Komlósi 14, Árva 3. Csere: Dudás (liberó), Kapusi 3. Vezetőedző: Varga László Mihály

Edzői értékelések:

Tomanóczy Tibor: – Először is köszönet jár az egész éves játékért a játékosoknak, akik becsülettel végig dolgoztak ezt az időszakot. Persze azt már az induláskor tudtuk, hogy nem mi leszünk a bajnokok. Próbáltunk a fiataloknak mérkőzéseket adni, amely remélhetően a jövőben kamatozik majd. Mi a jövő röplabdázóit neveljük, akik láthatóan sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Ez az U20- as tegnapi meccseken eredményben is mérhető volt, hiszen mindkét meccsen 3-0-ra győztünk. Ma a tegnap sikert elérő U20-as csapattal kezdtem, akiken egy kisebb fáradtság látszott, amely abban mutatkozott meg, hogy egy-egy ütemmel lassabbak voltak, mint a miskolci felnőtt ellenfelek. Ma is becsülettel helyt állt mindenki, hiszen mindenkinek játéklehetőséget adtam, így örömmel láttam, hogy mindenki bizonyítani tudott. A célunk az, hogy az U20-as bajnokságban minél jobb eredményt érjünk el, erre készülünk a továbbiakban.

Kovács Zoltán: – A vártnak megfelelően koncentráltan, teljes komolysággal sikerült ma játszani. Igyekeztünk több játékosnak is lehetőséget adni. Örülök a győzelemnek, amivel megszereztük a 9. helyet első extraligás idényünkben. Köszönjük a bennünket támogatóknak a segítséget.

A csapata ezúton is köszöni a támogatóknak és szurkolóknak az egész éves támogatást.