Ha az ember a Bocelli nevet hallja vagy olvassa valahol, automatikusan bevillan a világhírű olasz tenorista, Andrea neve és a Sarah Brightmannal énekelt világsikert hozó duett, a Time to say goodbye dallama. A cikk azonabn a kisebbik fiáról, Matteo Bocelliről (1997) szól, aki bár követte apját a zenei pályán, ki tudott lépni annak árnyékából. Saját útját járva a komolyzenei dallamokat ötvözi  a könnyűzene modern hangszerelésével, így olyan zenét hoz létre, ami klasszikus és egyben kortárs is – olvasható a Pianity oldalán.

Matteot kisgyermekkora óta a zene vette körül, hisz mindkét szülője zenész, így vonzódása adott volt. 6 évesen kezdett el zongorázni és 18 évesen lépett először színpadra Verdi-áriát énekelve, nem kisebb helyen, mint a római Colosseumban. Kamaszkorában fordult a modern pop irányába, melyben jelentős szerepe volt Ed Sheeran zenéjének is. Nagylemezén –Matteo– együtt is dolgozott példaképével a Chasing Stars című balladán.

Számos sláger fűződik már a nevéhez – Solo, For You, I'm Here, Tempo, Fasi…-  több kislemeze is  világszerte arany-, és platinalemezes lett. Szívesen duettezik édesapjával is, egyik legnagyobb sikere is ennek köszönhetően született. A Fall on Me, A diótörő és a négy birodalom című Disney-film egyik betétdala lett. Legutóbb pedig az Oscar-gálán léptek fel együtt.

 

Olyan renoméval rendelkező helyeken énekelt már, mint Sydney-i-, Dubai Operaház, a New York-i Madison Square Garden vagy éppen a Fehér Ház.

 " Az élet érzésekből épül fel. Az érzések nélküli élet értelmetlen. Amikor valaki képes másoknak érzéseket közvetíteni a zenéjével, számomra az a legszebb dolog a világon." – nyilatkozta az MSN riportjában a fiatal bariton. 

Az énekes tehetségéről  és érzelmes előadásmódjáról nyáron személyesen is meggyőződhetünk, hisz ő lesz az egyik fellépője a Zalacsányban megrendezésre kerülő Örvényesvölgy Fesztiválnak (2024. 06.28-30.). Matteo eredetileg 4 fős zenekarral turnézik, nálunk azonban egy szimfonikus zenekarral lép majd egy színpadra.

 

Igazi olasz férfiként a klasszikus megjelenésre is nagy hangsúlyt fektet. Modellként is dolgozik, egyik évben Ő volt a Guess arca, emellett a Bulgarival is dolgozott már együtt.