Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Filmvetítés ma a Föld Napja alkalmából

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma 17:00-től a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében a Bálnák, a bolygó őrei című francia dokumentumfilm lesz látható.

Magyarországon 1990 óta tartják a Föld Napját minden év április 22-én. Ezen a jeles napon az emberek világszerte különféle eseményeket rendeznek, amelyekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

A Bálnák, a bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja. Az alkotás a természetfilmek legjobb hagyományait követi, olyan jelenetekkel közelebb hozva az állatvilágot, amelyek eddig még nem voltak láthatók. A film rendezője, Jean- Albert Lièvre korábban több sikeres dokumentumfilmet készített már.

Bálnák, a bolygó őrei

magyarul beszélő francia dokumentumfilm, 82 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező és forgatókönyvíró: Jean-Albert Lièvre

A bálnák 50 millió éve léteznek. Az emberekkel ellentétben uralják az óceánt, miközben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be a Föld bolygót. Róluk szól ez a lélegzetelállító természetfilm, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. Hallhatjuk a bálnák megnyugtató hangját, és a filmen keresztül jobban megérthetjük a minket körülvevő természetet.

Az előadásra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben.