Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai pályán nyert az ETO ellen a Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában.

Az első félidőben számtalan diósgyőri helyzetet, és egy zúgó kapufát láthatott a közel teltháznyi nézősereg, de gólt nem.

A szünet után egy szerencsésen pattanó lövéssel a vendégek szereztek vezetést, de után jött a diósgyőri henger, és Lőrinczy Attila lövése, Jérémie Obounet fejese, végül Koman Vladimir gurítása meghozta a győzelmet.

A már bajnok és feljutó DVTK, valamint a szakmai stáb a találkozó után átvette az első helyezettnek járó kupát és az érmeket.

Merkantil Bank Liga 37. forduló

Diósgyőri VTK – ETO FC Győr 3-1 (0-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 12 606 néző

Játékvezető: Radványi Tamás (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
DVTK: Branislav Danilović – Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Lőrinczy Attila – Gera Dániel, Lukács Dániel, Jérémie Obounet

Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

ETO: Ruisz Barnabás – Kovács Krisztián, Urblík Norbert, Fodor Ferenc, Csontos Dominik – Toma György, Tuboly Máté – Vitális Milán, Kiss Bence, Huszár Marcell – Borsos Filip
Vezetőedző: Antonio Muñoz

Csere: Huszár Marcell helyett Óvári Zsolt a 46., Gera Dániel helyett Medgyes Sinan az 59., Lőrinczy Attila helyett Koman Vladimir a 73., Borsos Filip helyett Hanzli Péter a 81., Bényei Ágoston helyett Illés Bálint a 85., Tuboly Máté helyett Tóth Rajmund és Toma György helyett Vingler László a 87. percben.

Sárga lap: Ruisz Barnabás az 57., Jérémie Obounet a 65., Csontos Dominik a 70., Tuboly Máté a 86. percben.

Gólszerző: Borsos Filip (0-1) az 53.,  Lőrinczy Attila (1-1) az 55., Jérémie Obounet (2-1) a 64., Koman Vladimir (3-1) a 80. percben.

Kulcspillanatok

53. perc: Borsos Filip lőtt távolról, a labda megpattant a blokkolni igyekvő Bárdoson, és olyan szerencsétlenül pörgött, hogy pont elfért Danilović keze és a keresztléc között, 0-1.

55. perc: Diósgyőri szabadrúgás balről, az alapvonaltól 20 méterre. Lőrinczy Attila jobblábas lövése felpörgött a sorfalon, majd a diósgyőri 18-as ballal kapásból a rövid oldlai kapufa mellett a hálóba bombázott, 1-1.

64. perc: Szatmári passzát Farkas futotta be a jobb oldalon, centerezését Bényei fejelte kapu felé, amikor érkezett Jérémie Obounet, és közelről a hálóba stukkolta a labdát, 2-1.

80. perc: Bárdos felpasszát Lukács Koman Vladimir elé pörgette, aki az eldőlő Ruisz mellett hggadtan a kapu bal alsó sarkába passzolt, 3-1.


Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej
„Mindenekelőtt szeretném megdicsérni a csapatot, mert ahogy már sokszor, ma is megmutatták, hogy van bennük győzelmi vágy, van karakterük és tartásuk. Ma is sikerült a javunkra átfordítani a mérkőzést, egy megpattanó lövés után hátrányba kerültünk, de nem adták fel, és tovább játszották a srácok azt a játékot, amit napról-napra, hétről-hétre gyakoroltunk. Támadtunk, helyzeteket dolgoztunk ki és rúgtunk három gólt, de rúghattunk volna többet is. Nagyon büszke vagyok a csapatra és köszönjük a teltházas fantasztikus szurkolást. Újra futballáz van Miskolcon, nekünk azért kell dolgoznunk, hogy ezt a lázat megtartsuk az NB I.-ben is.”

Antonio Muñoz
„Megszereztük a vezetést, de gyorsan jött a válasz a vezető gólunkra, és megérdemelten nyert a Diósgyőr. Nem tudok rosszat mondani a játékosaimra, ma mindent megtettek a pályán. Voltak olyan momentumai a mérkőzésnek, amikor jobban játszottunk, mint a bajnokcsapat. Ezen az úton kell tovább haladnunk. A mai mérkőzés is egy jó tapasztalat volt számunkra, továbbra is mindent bele kell adnunk az edzéseken és a meccseken is.”

(Fotó: Nagy Gábor Sándor, Szabó Krisztián)