Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első félidőben Lukács Dániel büntetőből szerezte meg a vezetést.

A folytatásban sem forgott veszélyben a győzelem, de újabb gólt már nem sikerült lőni. A DVTK tovább vezeti a tabellát, az MTK előtt 5, a PMFC előtt 7 pontos előnnyel.

Meglepetés

Az Ultras Diósgyőr, a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda és a DVTK közös meglepetéssel, egy egyperces látványos tűzijátékkal készült a klub 113. születésnapjára.
Merkantil Bank Liga 22. forduló

Diósgyőri VTK – Tiszakécskei LC 1-0 (1-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 1767 néző

Játékvezető: Csonka Bence (Horváth Róbert, Kovács Gábor)

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Medgyes Sinan – Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos – Könyves Norbert, Eppel Márton, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Tiszakécske: Antal Botond – Balázs Benjámin, Végső Előd, Oláh Máté, Máté Zsolt, Farkas András – Zamostny Balázs, Szekér Ádám, Kiss Norbert, Biben Barnabás – Vachtler Csaba
Vezetőedző: Klausz László

Csere: Biben Barnabás helyett Gyurján Bence, Vachtler Csaba helyett Winkler András és Zamostny Balázs helyett Vólent Roland az 59., Könyves Norbert helyett Jurek Gábor és Bertus Lajos helyett Cseke Benjámin a 66., Farkas András helyett Geiger Norbert és Szekér Ádám helyett Erdei Carlo a 75. percben.
Sárga lap: Kiss Norbert az 57. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (1-0, 11-esből) a 34. percben.

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej
Először is gratulálok a szurkolóknak a klub 113. születésnapjához, és örülök, hogy győzelmet tudtunk aratni!
Ha rajtam múlna, akkor inkább két-három mérkőzést játszanánk hetente, de jó pályákon, mint ilyen körülmények között. A talaj teljesen átfagyott, és ilyenkor lehetetlen kitámasztani, beindulni. Nagy dicséret illeti a srácokat, mert mégis megpróbáltak futballozni, és helyzeteket alakítottak ki. Ilyenkor kiegyenlítődik a két csapat közti különbség, a védekező csapatnak könnyebb dolga van, mert a támadónak sokkal jobb játékot kell nyújtani a gólszerzéshez. A mérkőzés előtt az öltözőben is elmondtam, hogy ilyen körülmények között, a harcosság, a küzdelem és a koncentráció a legfontosabb, és amit ezen a téren mutattak, azért dicséret illeti őket.
A játék minőségéről most fölösleges beszélni, az majd akkor lesz téma, ha ismét jó minőségű pályán játszunk. Ma az a legfontosabb, hogy győztünk, nem kaptunk gólt, és senki sem sérült meg.”

Klausz László
„Mindenekelőtt gratulálok a születésnaphoz! Megérdemelten győzött a DVTK 1-0-ra, mert voltak helyzetei. De a méregfogukat sikerült kihúzni, az erősségüket sikerült semlegesíteni, nem tudtak annyiszor helyzetbe kerülni, mint legutóbb a Soroksár ellen, vagy a korábbi mérkőzéseken. Egy kis koncentrációval elkerülhettük volna a 11-est, és akkor pontot is szerezhettünk volna, de alapvetően elégedett vagyok.
A támadó csapatrésszel viszont elégedetlen vagyok, többet vártam, bíztam benne, hogy az átmenetek jobban ülnek, néhányszor meg tudjuk tartani a labdát, de a mai mérkőzésen nagyon gyengék voltunk.”


Megemlékezés Vanger Vilmos sírjánál

Február 6-án, hétfőn ünnepelte alapításának 113. évfordulóját a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, azaz a DVTK. 

Idén a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda és a Diósgyőri Női Szurkolói klub nevében Juhász Hilda, valamint a klub képviseletében Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője, és dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója adózott egy néma főhajtással az 1963-ban elhunyt elnök, Vanger Vilmos, valamint ezzel együtt a klub alapításában aktívan részt vevő mintegy 70 vasgyári fiatalember emléke előtt.

/Nyitókép: Szabó Krisztián, dvtk.eu/